VVTMijn Tandarts

Thuiswerken als je naar de tandarts moet

De wet ‘Werkbaar en Wendbaar werk’ is definitief goedgekeurd door de Kamer. Met deze wet wil minister van Werk, Kris Peeters, meer flexibiliteit creëren voor de werknemers zodat ze meer grip krijgen op de balans werk en privé.
Wat houdt dit in?
Vanaf vandaag is het mogelijk om van thuis uit te werken wanneer uw privé-leven hierom vraagt. Er zijn al heel wat bedrijven die dit systematisch toelaten. Nu kan dit ook occasioneel aangevraagd worden als je bijvoorbeeld naar de tandarts moet. De werknemer moet vooraf toestemming vragen om die dag van thuis te werken.
Voor heel wat mensen is dit een aangename bijkomende flexibiliteit die de balans tussen privé en werk aangenamer kan maken.

LEES MEER

Tandarts wordt goedkoper voor wie jaarlijks op controle gaat

Patiënten die jaarlijks op controle gaan worden beloond. Wie niet jaarlijks naar de tandarts gaat, betaalt vanaf 1 januari 2016 hoger remgeld. Het Nationaal Comissie Tandartsen-Ziekenfondsen wil met dit initiatief de patiënt aanzetten om hun gebit preventief te laten controleren. Als u het vorige kalenderjaar niet naar de tandarts bent geweest zal u voor sommige prestaties gemiddeld 15 % minder terugbetaald krijgen. De maatregel is niet van toepassing op minderjarigen. Deze maatregel geldt niet voor raadplegingen, preventieve zorgen en orthodontie en voor kinderen onder de 18 jaar.

LEES MEER

Special Smiles

Duizenden atleten zullen tijdens het Hemelvaartweekend, 14-16 mei, deelnemen aan de nationale spelen voor personen met een mentale beperking. De 34st editie gaat door in het Fallonstadion te St.-Lambrechts-Woluwe.Driehonderd vrijwilligers zullen alles in goede banen leiden. Sinds 2013 wordt er ook een health-programma gekoppeld aan de spelen: Special Smiles-programma. Het Special Smiles-programma wil alle atleten de kans bieden op een mondonderzoek tijdens de Nationale Spelen. Het Verbond der Vlaamse Tandartsen en Special Olympics willen hiermee aandacht vestigen op het belang van een goede mondhygiëne.

LEES MEER

Inschrijven toelatingsexamen arts & tandarts

Maandag 2 maart om 9 u starten de inschrijvingen voor het toelatingsexamen arts en tandarts op 7 juli 2015. Inschrijvingen lopen tot 18 mei om 14 u.

LEES MEER

"Laat je tanden zien!"

Het pilootproject "Laat je tanden zien!" startte in het najaar van 2014 in de provincie Antwerpen. Dit project creëert kansen voor mensen in een kwetsbare situatie zodat ze op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de tandarts.

LEES MEER

Werelddag van de mondgezondheid: "Smile for life"

Op 20 maart vieren we de werelddag van de mondgezondheid. Dit jaar is het thema “Smile for life”. Naar aanleiding van de werelddag wil de Vlaamse Werkgroep voor Gezonde tanden (VWGT) van het Verbond der Vlaamse tandartsen (VVT) duidelijk maken dat een goede mondhygiëne enorm belangrijk is.

LEES MEER

Glimlachen gaat door en wordt uitgebreid naar kleuters!

De sensibiliseringscampagne Glimlachen.be I duurde 4 jaar. Door het succes van het project wordt de campagne verlengd tot eind 2014. Naast de leerlingen van 6 tot 18 jaar die we tijdens Glimlachen I sensibiliseerden, worden in Glimlachen.be II ook de kleuters betrokken.

LEES MEER